A Hipnózisról Az ülésről Érdekességek Bemutatkozom Elérhetőségeim
GYIK


"Ismerd meg Önmagad!"

Köszönet az Integrál Akadémiának!Vége a 3 év Integrál Akadémia – Integrál pszichológia képzésnek. Többször megfordul a fejemben, hogyan is fejezhetném ki a bennem lévő hálát az iránt, hogy egy ilyen képzés, iskola, itt Magyarországon ilyen elérhető formában és áron létezik (mint tudjátok már jó néhány iskolát elvégeztem, van összehasonlítási alapom), és hogy részese lehettem ennek. A legfontosabb, hogy amit itt kaptam azt viszem tovább az életemben, a munkámban. Másrészt ajánlom szívből mindenkinek – ezen levél által is. Röviden megosztom mi mindent is adott nekem ez a 3 év: mély emberi kapcsolódásokat majd minden iskolatársam felé a hiteles belső megnyílások és kapcsolódások által, egy valódi közösséget; hiteles, pontos és gyakorlatias ismeretet a tudományos nyugati pszichológiáról és pszichopatológiáról; hiteles, modern, naprakész ismeretet fejlődéselméletekről, a transzperszonális pszichológiáról, a világ nagy spirituális és vallási irányzatairól, és az ezoterikus/new ages világról és módszerekről; mindezek integrálását és ezen túlmenően a Ken Wilber által létrehozott (és azóta sokat fejlődött) integrál szemlélet ismeretét; 2 év gyakorlati terápiás kommunikációs tréninget az alapoktól a haladóbb technikákig szupervízióval; a 3 év csoportterápiában (pszichodráma, családállítás, bodywork) elmélyülő önismeretet és sok tapasztalatot; a kötelező (min. 10 napos) meditációs elvonulás által egy betekintést egy mélyebb rétegünkbe. Mindezt persze sok idő és energia-rászánás, házi feladat, szóbeli és írásbeli vizsgák kíséretében, egy szakdolgozattal lezárva. Mindent hiteles, szakmájukban elmélyült oktatók által, gyakran olyan mélységben, hogy például egy amerikai indián jött a sámánizmus egy részét oktatni. Gyakoriak voltak az iskolán kívüli plusz sajátélmény lehetőségek is, mint például az előbbi indiánnal egy izzasztókunyhóba menni, vagy transzlégzésen részt venni, újjászületés terápián részt venni, stb.

Mindezek által képessé váltam hitelessé válni (még jobban) magam előtt; megkülönböztetni egy elmebetegetet egy spirituális ébredőtől; megtanultam hogy minden teremtett dolognak helye van a világban, így annak is ha valakit épp gyógyszerezni kell – és az a fontos hogy mindent a helyén kezeljünk, ahelyett hogy mindent egyfelől megközelítve oldanánk meg; megértettem, hogy egy személyiség-fejlettségi szint felett már a tapasztalat elegendő hogy valamit elhiggyek, és hogy minden nézőpont lehet egyszerre is igaz; mélyebben megértettem az elme, a tudat, az ego fejlődését, működését és változását; megértettem, hogy a guru is ember, még ha meg is szabadult a belső tudatalatti késztetéseitől; megértettem, hogy az intuíció lehet meglévő információk összerakása egy új kontextusba és lehet ezen élet-információkat meghaladó rálátás/megérzés/sugalmazás is; ráláttam, hogy a nagy vallási irányzatok mélységeikben ugyanarról beszélnek a misztikus részükben; megtanultam, hogyan figyeljek szívből, teljesen és elfogadóan (és szakszerűen) egy másik emberre; megértettem, hogy a terápia nem a betegnek való csak, hanem bárkinek, mert lelki életünk van, és terápiába menni ezért a legjobb befektetés lehet az egész életemre nézve, még ha “normális” is vagyok; megtanultam, hogy a Buddha tanítása nem egy irányzat, hanem inkább egy önmegismerő tapasztalata és arra épített lelki ösvény a mélyebb rétegünk felé, és hogy talán Buddha volt a világ eddigi legnagyobb pszichológusa, és a legpontosabb pszichológia-elmélet megalkotója is egyben :-) ; megtanultam, hogy Ken Wilber nagyon jól összerakta az elérhető elméleteket, módszereket, a Keletet és Nyugatot egy átfogó, kerek rendszerbe :-) És még annyi mindent tudnék ide írni... Köszönöm.

HársPéter
Hárs Péter
Certified Clinical Hypnotherapist

"a tudás útja minden ember, minden közönséges halandó előtt nyitva áll." "… a Tradíció útja nem kevés kiválasztott útja, hanem minden emberé." "A Rendkívüli az Átlagemberek útján rejtezik."