A Hipnózisról Az ülésről Érdekességek Bemutatkozom Elérhetőségeim
GYIK


"A tiéd csak az marad amit másoknak adsz. /Ákos - A fénybe nézz/"Ki vagyok én? Pszichológus, hipnotizőr, tanácsadó, lelki segítő? Talán egy kicsit mindegyik, de igazán egyik sem. Útkereső vagyok, útonjáró vagyok, mint Te. Minden nappal haladok előre, keresem az Igazságot, tanulok az Életről mint Te. Itt csak annyit teszek, hogy megosztom veled azt ahova én eljutottam, ahol én tartok az úton, és ezt szakszerűen, módszereket és eszközöket felhasználva teszem.

A történetem 2002-ben kezdődik, amikor egy - a nyugati orvoslás szerint "gyógyíthatatlan" - betegség tulajdonosa lettem, mely meglehetősen korlátozna életemben és állandó gyógyszerszedésre kényszerítene. Ma hálás szívvel gondolok vissza rá, megköszönve a sok leckét melyre megtanított, és hogy rálökött az útra, amely oda vezetett ahol most vagyok. Az élet "rejtelmeinek" keresése, az elme működésének vizsgálata, a lélek és szellem kutatása 2005-től vált a mindennapjaim részévé. A teljesség igénye nélkül értem ez alatt az örömteli jelenlét kulcsait, a hatékony és gyors segítői lehetőségeket, az Igaz spiritualitást, a betegségek valódi okait, és így tovább. Azóta számos képzést és iskolát megjártam és gyakoroltam, úgy mint (a teljesség igénye nélkül):

- az Integrál Akadémia 3 éves Integrál Pszichológia szakát,
- Dr. Daubner Béla Integratív Hipnoterapaeuta képzését (integratív kommunikáció módosult tudatállapotban),
- közel 600 óra nemzetközi hipnózis és hipnoterápia képzést világhírű oktatókkal,
- az Agykontrollt és az Agykontroll Ultrát, melyek valójában az önhipnózist oktatják és nem véletlen említem őket a sor elején,
- a Metafizika Tréner, Terapeuta és Tanácsadó 1 éves képzését (Metafizika Akadémia),
- a Kineziológia One Brain módszert, mely izomtesztelésen alapuló, jó kezekben remekül működő eszköz,
- a Belső Utazást, akinek írója megtalálta daganatos betegségének okát, és mely valójában hipnoterápia és pszichoterápia,
- Byron Katie Négy kérdés módszerét, melyet ma is minden nap a saját életemben is használok,
- a Selfness Életvezetési Tanácsadó képzést a Nyugat-magyaországi Egyetem BPK közreműködésével,
- a Reikit, az ősi tibeti gyógymódot,
- a Chi-kungot, egy ősi kínai hagyományos módszert,
- Drunvalo Melchizedek Megvilágosodó Szív tanfolyamát,
- a Jóganevetést, ahol vicc nélkül is jót nevet mindenki,
- ismét járok a PTE-BTK Pszichológia szakára, mert Mo. a jogosítványok országa,

Mindezen felül több módszert és eszközt is tanulmányoztam a Természetgyógyászattól a Parapszichológiáig melyekből több ismeretet is alkalmazok, Ez az elmúlt 12 év vezetett oda, hogy fejemben a kellő tudással, szívemben pedig a (remélhetőleg sajnálat- és ítélkezés-mentes) együttérzéssel 2011 óta én is segítek neked és másoknak főként Bólyban, de fogadva az ország egészéből érkezőket.
Összességében az egyik leghatékonyabb módszernek (számos elakadás segítésére) a módosult tudatállapotban történő önmunkát találtam és találom (a hipnózis szót nem szeretem, mert rengeteg tévhit és butaság él róla a köztudatban, ahogy erről részletesebben a hipnózisról menüpontban írok). Ám a módszer csak egy kis szelet, és talán egyre többen már elismerik: a segítésben, a terápiában, annak hatékonyságában a legfontosabb maga a segítést végző tudatossága, valamint személyisége, ez utóbbinak megdolgozottsága, és az ebből fakadó jó segítői képességek, vonások létrejötte és megléte, amit ma már számos kutatás is alátámaszt.

Hipnózis tanulmányaimat a kanadai Hypnotism Training Institute of Alberta (HTIA)-nál és az angliai Hypnotherapy Training Institute of Britain (HTIB)-nél végeztem és végzem, melyek Gil Boyne-nak (az Évszázad Hipnotizőre cím egyetlen birtokosának) az iskolái, akinek módszereit minden nagyobb egyetemen világszerte tanítják. A HTIA és a HTIB az ACHE (American Council of Hypnotist Examiners) tagjaként világszínvonalon a legmagasabb követelményeket támasztja és követeli meg a komplementer hipnoterápiában, melynek én is regisztrált, szakmai tagja vagyok (CHT 113-051). Ezen iskolák szakmai tudását és tapasztalatát magam is folyamatosan tapasztalom, így érezve, hogy jó helyen vagyok (az ACHE az egyetlen az USA-ban, melynek végzetteit kollégaként az orvostársadalom is elfogadja). Köszönöm Kun J. Attila Ph.D CCHT (http://www.attilahypnotist.com), Anny Slegten (http://annyslegten.com/), Dr. John Butler (http://www.drjohnbutler.com/) és Pap Lambert István CCHT (www.hipnotizor.hu) tanáraimnak, hogy szívvel-lélekkel adták át hatalmas szakmai tudásuk legjavát, és hogy e témában a legelismertebb tanárok és terapeuták néhányától tanulhattam.

Ez az "utazás" vezetett oda, hogy úgy látom, az élet célja a Tapasztalás és fejlődés, és hogy örömünket leljük ebben (nemes értelemben), ezért kérlek, hogy hozzám azzal fordulj ami most a legjobban zavar, mert a legtöbbet azzal segítheted magadat és a körülötted lévőket, ha itt és most, a jelen életedben jobban, jól érzed magad. Az élet eme lelki fejlődés védelmezett ösvénye, abban minden okkal és céllal történik. Hiszem, hogy összességében amit adsz, azt kapsz, és ami vagy, azt adod, ezért mindig önmagadon kell dolgozzál, hisz magad vagy valóságod megalkotója. Bennünk mélyen minden kérdésre meg van a válasz, és a világot az által tehetjük jobbá, ha mi magunk változunk. Hiszem, hogy egyszer mind felismerjük az Igazságot, Szabadok leszünk, azaz megvilágosodunk. Ennek fényében én is rendszeresen dolgozom önmagamon, minden nap időt szentelve a befelé fordulásra és önvizsgálatra, valamint hosszabb belső utakat is teszek. 2012-ben megjártam egyedül a Szent Jakab zarándokutat (El Camino de Santiago), melyről nagyszerű megtapasztalásokkal tértem vissza (ld. Érdekességek->Írásaim), majd 2013-ban a feleségemmel megjártam a Magyar Zarándokút egy részét, és 2014-ben részt vettem egy 10 napos néma buddhista meditációs elvonuláson, majd 2015-ben elvégeztem a második 10 napos vipassana elvonulást is (ld. www.dhamma.org/hu/). 2014-ben megszületett kislányom, Adél, azaz a guru most a házba költözött :-). Úgy hiszem, vallom és érzem, a hipnotizálást az eddig a Földön járt két legnagyobb tanító, Jézus Krisztus és Buddha tanításai alapján végzem, de nem tartom magam egyetlen intézményesített vallás tagjának sem, csak az emberiség nagy családjának vagyok tagja.

Köszönetet mondok minden utamba érkezett személynek, könyvnek és információnak ahonnan rengeteget tanultam, és külön köszönetet mondok klienseimnek, akiktől minden alkalommal tanulok (köszönöm hogy eljöttök hogy tanítsatok!), így önmagamon is dolgozva, és rajtam keresztül az egész világot jobbá téve és szolgálva tölthetem időmet, melyben jól érzem magam. Valójában azzal, hogy jobbá teszed magad, az egész világot jobbá teszed, hisz ha jobban vagy te, jobban vannak a körülötted lévők, velük jobban van a közösség, velük az ország, az országgal pedig az egész világ. "Az élet egyik legszebb kárpótlása az, hogy egyetlen ember sem tud őszintén segíteni egy másikon anélkül, hogy ne segítene ezzel saját magán is."

"Van olyan dolog, amit te tudsz megtenni, én meg nem. És vannak olyan dolgok, amiket én tudok megtenni, te meg nem. Mi lenne, ha együtt tennénk valami csodás dolgot." /Teréz Anya


Úgy gondolom még érdemes itt megemlítenem, hogy az útkeresésemben széles út vezetett ideáig. Hálával gondolok a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában eltöltött éveimre, ahol a kiváló tanárainktól erkölcsi nevelést is kaptunk, mely a negyedik év végére határozottan érezhető volt mindenkin. Első egyetemi diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem Mérnök-informatikusként, a tanulmányok közben elvégeztem egy motorkerékpár-szerelő szakiskolát és két vendéglátással kapcsolatos tanfolyamot is. A második egyetemi (MsC) diplomámat a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem Gazdaságinformatikusként, és közben a Pázmányon esti képzésen még egy szakmérnöki diplomás képzést is elvégeztem. Azóta dolgoztam (és részben még most is segítek) a családi bio borászati vállalkozásban (www.harspinceszet.hu), valamint időközben egy saját igényem kinőtt magából egy kisebb helyi vállalkozást, melyben egy barátommal bio búzafűlét termelünk (www.biobuzafule.hu) és vegán mindenmentes zöldséfasírtokat készítünk (www.zoldsegfasirt.hu). Végeredményben azonban itt, a segítői szerepben lelem igazi elégedettségem.

A tanulás természetesen nem (ahogy az önismeret sem) ért véget, folyamatosan járok képzésekre, tanfolyamokra, gyakorolok és olvasok, sok éve napi szinten meditálok, ám a (hétköznapi) életem és tapasztalataim a legnagyobb tanítóim. Ahogy fent írtam hallgattam és most folytatom a "hagyományos" pszichológiát is, természetesen rengeteget lehet tanulni itt is (bár a legtöbb vizsga a "tanuld meg ezt a könyvet"). Az integrál pszichológiát befejeztem, én is a spiritualitás és pszichológia integrálását vallom ("minden probléma pszichológiai, de minden megoldás spirituális"). Remek képzésnek tartom (ld. Érdekességek->Írásaim), és itt segített és vezetett önismereti, személyiségfejlődési utat is járhattam (3év csoportterápia) a tudás útja mellett, amit minden hipnotizőr oktatóm is a jó segítő egyik fontos feladatának tart. Ám a tanítást, a tanítót nem bennem találod, hanem a saját érzéseidben és megértéseidben, amiket a velem való ülés során (és valójában a mindennapjaidban) érzel.

A fentieket végigolvasva most kérlek nézz a forma mögé, hisz "Jól csak a szívünkkel láthatunk. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.""Ne pazarold az értékes idődet pillangók kergetésére! Tartsd rendben a kertedet és a pillangók megtalálnak..."
Kun J. Attila Ph.D CCHT tanárommal - www.hipnozistanfolyam.com"A tökéletlen mivoltát felismerő és elfogadó terapeuta a terápiában maga is gyógyul, a gyógyuló beteg ezáltal maga is gyógyít. Egyetlen, ám persze jelentős különbség, hogy a terapeuta mindezt professzionálisan, rengeteg ismeret és technika birtokában hivatás-szerűen végzi... Mivel a tökéletesség emberi formában nem elérhető, a terapeuta folyamatosan a teljesség felé kénytelen haladni. A páciens feladhatja az önismereti munkát, de a segítő soha. A "gyógyító" azért született ebbe a testbe, hogy "meggyógyuljon". Ez minden segítő fő feladata, és ebben segíti őt minden hozzá forduló páciens."Anny Slegten CCHTI és Kun J. Attila Ph.D CCHT tanáraimmal - www.hipnozistanfolyam.comDr. John Butler 12 napos nagyon intenzív tréningje után 2013 - www.hypnotherapytraininginstitute.org

HársPéter
Hárs Péter
Certified Clinical Hypnotherapist
Integrál szemléletű integratív hipnózis tanácsadó

"A bölcsesség nem mások, hanem Önmagunk ismerete.
A nemesség nem név vagy hatalom,
hanem önmegismerés kérdése:
ismerd meg Önmagad, s magadban az egész világot megleled. A boldogságnak nincs köze ranghoz és vagyonhoz, egyszerűen csak harmónia dolga."